top of page

ZADELPASCONSULT

Wat doet een Master of Saddle Fitting Consultant?

Of u nu uw bestaand zadel wil laten controleren, repareren of op zoek bent naar een nieuw zadel, elke eerste afspraak begint met een zadelpasconsult.

Dit omvat ongeveer 1,5 uur uur waarin de consultant begint met het kennismaken met de ruiter en het paard. Hierbij kunnen de eventuele problemen besproken worden.

 

Het paard wordt zowel in stand als in beweging bekeken. Er worden de rug, de schouders en het schoft van het paard nauwkeurig onderzocht. Door het het paard goed te analyseren krijgt de consultant een goed beeld voor de toekomst. Alles in het belang voor het welzijn van het paard.  

Wanneer er tijdens het onderzoek mogelijke onderliggende rugproblemen zich voordoen, raden wij u aan om uw paard te laten onderzoeken door een dier fysiotherapeut. Zadellab werkt voornamelijk samen met dier fysiotherapeut Monique Hoiting. Voor meer informatie neem een kijkje op haar website: www.dierfysio-hoiting.nl    

  • VEILIGHEID

  • KWALITEIT

  • PASSIE VOOR PAARDEN

Het zadel passend maken

Nadat het paard goed in kaart is gebracht wordt er gekeken naar het huidige zadel. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de veiligheid, de kwaliteit, de vulling en de symmetrie van het zadel. 

Vervolgens wordt het zadel op het paard gepast, zowel in stand als in beweging met het ruitergewicht en gaat de consultant de volgende vragen na: 

  • Is de pasvorm en lengte correct? 
  • Ligt het zadel in balans? 
  • Hoe ligt het zadel onder het gewicht van de ruiter?
  • Welk invloed heeft de bewegingen van het paard op het zadel en andersom?
  • Welk invloed heeft het zadel op de houding en zit van de ruiter?

Zadeladvies

Tot slot bespreekt de consultant samen met u de bevindingen en geeft advies over de passing van het zadel. Het streven is om een zadel zo passend mogelijk op het paard te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het bijvullen van wol, gebruik van pads of het aanpassen van het singel systeem. 

Wilt u ook een goed passend zadel voor uw paard? Of meer informatie?  

bottom of page