top of page

Als gediplomeerde Master of Saddle Fitting Consultant (MSFC) help ik jou via ZadelLab met deskundig zadeladvies. Ik voer een gedetailleerde analyse uit op het paard en de ruiter. Zo streef ik naar de 3-eenheid van paard - zadel - ruiter. Het welzijn en de prestaties van het paard worden zo naar een zo hoog mogelijk niveau getild.

Zadeladvies op maat

Master Saddle fitting consultant

Geeft jouw paard (pijn) reacties bij het gebruik van je huidige zadel? Is je paard veranderd door bijvoorbeeld training, een blessure of door voeding? Vraag dan professioneel en deskundig advies voor jouw zadel.

Ik maak een uitgebreide analyse over het paard en betrekt daar vele andere factoren bij om het juiste zadeladvies op maat te kunnen geven.

De analyse duurt ongeveer anderhalf uur waarin ook de problemen ter sprake kunnen worden gebracht. Ik kijk naar het paard zowel in stand als in beweging en kijk daarbij zorgvuldig naar de rug, de schouders en het schoft van het paard en in combinatie met het gewicht van de ruiter. Mocht de pasvorm van het huidige zadel te wensen overlaten wordt er altijd eerst gekeken of er een oplossing mogelijk is met betrekking tot het huidige zadel. Denk hierbij aan het bijvullen van het zadel, het eventueel vervangen van de vulling met 100% schapenwol of het vervangen van het singelsysteem. Mocht het zadel niet aan te passen zijn, dan kan er in overleg naar een nieuw zadel gezocht worden. 

 

Daarnaast ben ik een gediplomeerd en volwaardig Master of Saddle Fitting Consultant (MSFC) waarmee ik mij onderscheidt door ruime kennis op het gebied van zadels.

Als je een afspraak maakt, zorg er dan voor dat het paard gepoetst maar niet gezadeld klaar staat.

 

De aanvraag voor een zadelpasconsult kun je doen door het invullen van het contactformulier, ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Fotoshoot Janet Tijsma 4-3-2017-42.jpg
Fotoshoot Janet Tijsma 4-3-2017-50.jpg

Zadel reparaties 

Gecertificeerde zadelmaker 

Is je rijzadel versleten en wil je niet direct een ander zadel kopen? Dan kan ik dit zadel vakkundig repareren. Met jarenlange ervaring kan ik voor jou je huidige zadel weer repareren tot een goed passend zadel, volledig geschikt voor jouw paard. Alle reparaties worden op een ambachtelijke manier verricht.

De meest voorkomende zadelreparaties bestaan onder andere uit:

​​

  • Het bijvullen van wol

  • Controle van de boom

  • Vervangen van singelstoten 

  • Verplaatsen van het singelsysteem 

  • Hoofdstel reparatie

  • Reparatie van het leer

Overige reparaties?

Vraag er gerust naar en neem contact met mij op.

Fotoshoot Janet Tijsma 4-3-2017-46.jpg

Opzoek naar een nieuw zadel? 

Zadeladviseur 

Ben je op zoek naar een zadel voor jouw paard? Ik geef je deskundig advies over het juiste zadel voor jou paard. Ieder paard is uniek en het is ontzettend belangrijk dat het zadel goed past. Het juiste zadel voorkomt pijn aan de rug van het paard. Daarom is het belangrijk om voor een zadel te gaan die geadviseerd wordt door een Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) als je een zadel gaat uitproberen. Hiermee kunnen veel ongemakken worden voorkomen.

Fotoshoot Janet Tijsma 4-3-2017-44.jpg

Contact

Azaleastraat 13,

8471KA Wolvega

0613172959

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page