top of page

ZADELADVIES OP MAAT

Geeft uw paard (pijn) reacties bij het gebruik van uw huidige zadel? Is uw paard veranderd door bijvoorbeeld training, een blessure of door voeding? Vraag dan professioneel en deskundig advies voor uw zadel.

ZadelLab maakt een uitgebreide analyse over het paard en betrekt daar vele andere factoren bij om u het juiste zadeladvies op maat te kunnen geven.

De analyse duurt ongeveer anderhalf uur waarin ook de problemen ter sprake kunnen worden gebracht. Er wordt gekeken naar het paard zowel in stand als in beweging. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de rug, de schouders en het schoft van het paard en in combinatie met het gewicht van de ruiter. Mocht de pasvorm van het huidige zadel te wensen overlaten wordt er altijd eerst gekeken of er een oplossing mogelijk is met betrekking tot het huidige zadel. Men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld het bijvullen van het zadel, het eventueel vervangen van de vulling met 100% schapenwol of het vervangen van het singelsysteem. Mocht het zadel niet aan te passen zijn, dan kan er in overleg naar een nieuw zadel gezocht worden. 

 

Daarnaast is ZadelLab gediplomeerd en volwaardig Master of Saddle Fitting Consultant (MSFC) waarmee zich onderscheidt door kennis op het gebied van zadelpassen.

Indien u een afspraak maakt, zorg er dan voor dat het paard gepoetst maar niet gezadeld klaar staat.

 

De aanvraag voor een zadelpasconsult kunt u doen door het invullen van het contactformulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u advies over de pasvorm voor het aangaan van een nieuw zadel?

Wilt u ook het beste voor uw paard en een goed passend zadel?

Meer informatie over onze werkwijze en analyse voor het geschikte zadel?

bottom of page