top of page
Schermafbeelding 2023-07-02 om 08.40.52.png

Fysiotherapie bij Praktijk Janet 

Een fysieke klacht is vervelend en helemaal als je niet weet wat het is en wat je eraan kunt doen. Een belangrijk onderdeel van je herstelproces is om de oorzaak van je klacht te achterhalen en een passend behandelplan te krijgen. We gaan op zoek naar wat jouw lichaam je wilt vertellen. Samen brengen we jou weer in balans.

Aanbod & werkwijze  fysiotherapie 

Algemene fysiotherapie 

Heb je last van je nek, schouders, rug? Of heb je andere lichamelijke klachten of oude blessures die in de weg zitten? Ik kan je helpen met verschillende soorten behandelingen. Tijdens een intake kijken we samen naar je klachten. Daarna stel ik een diagnose, voer ik fysieke controles uit en geef ik advies voor een behandeling. Bij mij ben je verzekerd van een eerlijk oordeel en neem ruim de tijd voor je. Ook een combinatie van behandelingen is bij mij mogelijk.

Ruiterfysiotherapie 

Ruiters kunnen bij praktijk Janet terecht voor klachten tijdens en na het paardrijden. Ervaar je als ruiter wel eens kramp of pijn tijdens het rijden? Ik kan je helpen met het verbeteren van je houding en het ontspannen van je spieren. Ik hou daarbij rekening met je voorkeur als ruiter. Een ruiteroefenprogramma op maat kan onderdeel zijn van jouw behandeling.

 

Ruiteranalyse

Met een ruiteranalyse krijg je meer inzicht in jouw houding op het paard en wat de invloed daarvan is. Tijdens een ruiteranalyse kijk ik naar jou op je paard. Afhankelijk van het doel van de ruiteranalyse kan ik je ook vragen om filmmateriaal op te sturen. Op basis van dit beeldmateriaal maak ik een analyse die je ontvangt in een uitgebreide rapportage. Hierin staan onder meer tips en een eventuele ruiteroefenprogramma waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. 

Ruiteroefenprogramma

In een ruiteroefenprogramma leer je je spieren op de juiste manier aanspannen en ontspannen. Hierdoor word je sterker en zit je meer ontspannen op je paard. Zo kom je beter in harmonie met je paard.  Door te trainen naast je paard werk je aan je eigen recht gerichtheid. Hoe beter je op je paard zit, hoe beter je je hulpen kunt doorgeven. Hierdoor belast je je paard minder en is de kans op een blessure kleiner bij jou en bij je paard.

Behandelmethodes

Myofasciale release

MLD ( manuele lymfedrainage )

Triggerpoint therapy

(ruiter)Oefenprogramma's 

Ruiteranalyse

Cupping 

Tape

Kwaliteit wordt gewaarborgd 

Ik ben BIG-geregistreerd en sta ingeschreven bij De Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Ik zorg voor adequate kennis door jaarlijks verschillende congressen en cursussen te volgen.

Vergoedingen

Praktijk Janet werkt zonder contracten met de zorgverzekeraars. Dit houdt in dat ik de behandelingen van mijn cliënten niet bij de zorgverzekeraar declareer. Als cliënt ontvang je zelf de factuur en je betaalt deze aan Praktijk Janet. Bij je eigen zorgverzekeraar kun je nagaan of jouw behandeling voor jou wordt vergoed en zo ja, hoe je de factuur dan kunt declareren.

Praktijkgegevens 

Bezoekadres: 

Azaleastraat 13 

8471KA Wolvega

0613172959

Info@praktijkjanet.nl

Openingsdagen:

Dinsdag, woensdag en vrijdag 

Tijdstip voor een afspraak in overleg

 

Wil je contact? Stuur een berichtje via WhatsApp: 0613172959

Bedrijfsgegevens:

KVK nr: 63156237

BTW id: NL002257186B12
AGB code Praktijk: 04032706

AGB code zorgverlener: 04249169

Beroepsvereniging:

- Keurmerk fysiotherapie

- Het zorgnetwerk voor ruiters ( ZNVR )

Contact

Azaleastraat 13,

8471KA Wolvega

0613172959

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page